ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Home ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Βιογραφικό
Η μελέτη… άλλαξε! Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργίας «Χρωματιστή Κιμωλία» απώτερος σκοπός μας είναι τόσο η προετοιμασία του παιδιού στα μαθήματα του σχολείου, όσο και η ενεργοποίηση της σκέψης του. Το παιδί επιδιώκεται να κατακτήσει όλες εκείνες τις στρατηγικές μελέτης, που θα το καταστήσουν ικανό να μελετά μόνο του τα μαθήματα της επόμενης ημέρας γρήγορα και αποτελεσματικά. Στη «Χρωματιστή Κιμωλία» τα παιδιά είτε ατομικά, είτε σε τμήματα των τεσσάρων προετοιμάζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς για τα σχολικά τους μαθήματα, μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο μελέτης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Παράλληλα, στη διαδικασία αυτή υποβοηθά το ευχάριστο, φιλικό και ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον μάθησης. Έτσι, η «Χρωματιστή Κιμωλία» δίνει χρώμα στη μάθηση, προσφέροντας στο μαθητή την οπτική που του αρέσει… τη ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ!

Μαθησιακές δυσκολίες και μελέτη… Στη «Χρωματιστή Κιμωλία» υπάρχει άμεση συνεργασία με παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς. Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών μαθησιακών και άλλων δυσκολιών με την κατάλληλη επιστημονική μέθοδο. Συνεπώς, το παιδί με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες έχει τη δυνατότητα της εξατομικευμένης μελέτης και μάθησης σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Βιωματική Μάθηση!! Η «Χρωματιστή Κιμωλία» ως υποστηρικτής της βιωματικής μάθησης αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στη σφαιρικότητα της μάθησης. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις επιδιώκεται η κατάκτηση του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου (Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Επιστήμες κλπ.). Το Θεατρικό παιχνίδι, τα Εικαστικά, η Μουσικοκινητική και η Ψυχοκινητική Αγωγή είναι μερικές από τις μεθόδους που συμβάλλουν στην πολύπλευρη και ουσιαστική διάσταση της γνώσης από το παιδί.

Είμαστε η Στέλλα και η Μαρία Μπαλτζάκη, που εμπνευστήκαμε και ιδρύσαμε τη «Χρωματιστή Κιμωλία». Απόφοιτες και οι δύο από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος μας εξ αρχής ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο, όπου τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στα μαθήματα του σχολείου σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Παράλληλα, επιδιώξαμε αυτό να υλοποιείται και μέσα από βιωματικές δράσεις, όπως το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά, τη μουσικοκινητική αγωγή, με απώτερο στόχο τη βιωματική μάθηση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο. Και να που τα καταφέραμε λοιπόν…. Διαβάστε λίγα λόγια για την κάθε μια από εμάς, έτσι ώστε να μπορέσετε να μας γνωρίσετε καλύτερα!

Ποιοί Είμαστε
Στέλλα Μπαλτζάκη

Η Στέλλα Μπαλτζάκη είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Επιπλέον, ως στέλεχος του «Αθηναϊκού  Κέντρου Δυσλεξίας-Ζάχος Δ. και Συνεργάτες», έχει εξειδικευτεί και εργαστεί με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία, καθώς και ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στο Δημοτικό σχολείο. Είναι, επίσης, απόφοιτη του «εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου Κρήτης και Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας – Λάκης Κουρετζής». Ως εκ τούτου, έχει συμμετάσχει και διοργανώσει θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών, ενώ έχει συμμετάσχει και στην οργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς με θέματα σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι και την εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμη, έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως Δημοτικά Σχολεία, εκπαιδευτικούς και συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Στο πλαίσιο αυτού και σε συνεργασία με άλλους έχει υλοποιήσει το Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στο δημοτικό Σχολείο Επισκοπής «Ταξίδι στην Μινωική Κρήτη», παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση και επιμόρφωση ενηλίκων εθελοντών της ομάδας «Διαβάζω για τους άλλους» αναφορικά με την παιδαγωγική προσέγγιση και την αφήγηση παιδικών βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, καθώς και εικαστικών σε  παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, σε χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού στο Ηράκλειο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Μελέτης και Δημιουργίας «Χρωματιστή Κιμωλία», όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης.